Genel

HİJYEN EĞİTİMİ

ACAR Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi ” önceliğimiz insan” sloganı ile firmalara is sağlığı ve iş güvenliği konularında hizmet vermektedir.

ACAR OSGB bünyesinde MEB onaylı hijyen eğitimi başladı.

Başta işyeri yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler olmak üzere, konaklama hizmeti veren, gıda üretimi yapan işyerleri ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği bütün iş yerlerinde çalışanların 5 temmuz 2013 tarihinden itibaren hijyen eğitimi / hijyen denetimi almaları yasal zorunluluk haline gelmiştir. ( 5 Temmuz 2013  28698 sayılı resmi gazetede yayınlanan HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ gereğince)

6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği yasası gereği 05.07.2014 tarihinden itibaren yapılan denetimlerde hijyen belgesi olmayan çalışanlara sahip iş yerlerine, çalışan başına 1120 TL tutarında cezai işlem uygulanmaktadır. Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaları zorunludur.

ACAR OSGB olarak uzman eğitmen kadromuzla ister iş yerinizde isterseniz ACAR OSGB eğitim salonumuzda, hijyen eğitiminizi tamamlayıp milli eğitim bakanlığı onaylı Hijyen Eğitimi Sertifikasına sahip olabilirsiniz.

 

Hijyen Yönetmeliği Hangi İş Kollarını Kapsar kimler katılmalıdır?

 

  • Kendi mutfağı olan işletmelerde çalışan; mutfak çalışanları, çay kahve yapan hizmetliler, temizlik görevlileri
  • Cilt bakımı, saç bakımı hizmeti veren bay- bayan kuaför çalışanları Kaplıca, hamam, sauna çalışanları
  • Dövme, takı (piercing) hizmetleri veren merkezlerin çalışanları
  • Kalıcı makyaj lazer epilasyon gibi hizmetler veren güzellik merkezi çalışanları
  • Kasap, balıkçı, şarküteri, gibi et ve deniz ürünleri üretimi ve satışı yapan firmaların çalışanları ve reyon görevlileri
  • Tarım ve gıda ürünleri üretimi yapan firmaların satış ve reyon görevlileri
  • Otel, pansiyon, gibi konaklama hizmeti veren firmaların çalışanları ve yöneticileri
  • Restoran, pastane, kahvehane ve kafe çalışanları
  • Süt ve süt ürünleri üretimi yapan firmaların üretim ve servis personelleri
  • Yiyecek ve yemek üretimi ve servisi yapan firmaların üretim ve servis görevlileri
KALİTE POLİTİKAMIZ
Yaptığımız her işin tek seferde ve doğru yapılmasını sağlamak
Sürekli iyileştirme ve yenilikçi anlayışımız ile çalışanlarımızın motivasyonu ve hizmet kalitesini sürekli arttırmak
Yaptığımız tüm çalışmalarda insan odaklı ve yasalara uygun davranmak
İş ahlakı, karşılıklı güveni önde tutarak ve etik sorumlulukların bilincinde olmak
DEĞERLERİMİZ
İnsan Odaklı
Yasalara Uyum ve Etik Çalışma
Dürüstlük ve Güvenilirlik
Katılımcılık ve Ekip Çalışması